Bezoek aan Wahat al-Salam ~ Neve Shalom – dag 3

Bezoek aan Wahat al-Salam ~ Neve Shalom – dag 3

6 mei 2022

Alsof ik hier al weken was, zo voelt het aan. We zitten hier in een hogedrukpan van ontmoetingen. Een Nederlander die in Oostenrijk woont en de Vriedenstichting daar vertegenwoordigt en leidt. Een geboren Israeli die opgroeide in Nederland, nu weer hier woont en die ik vorige week leerde ken in de Watergraafsmeer. Palestijnen die Hebreeuws als eerste taal hebben. Een Engelse die met haar Palestijnse echtgenoot, een hoogleraar politiek recht en schrijver, twintig jaar werkte om zich hier te kunnen vestigen in het dorp met haar gezin. We werken ons door een vol programma heen, dat uiteraard flink uitloopt. Tussendoor probeer ik interviews te doen en clipjes op te nemen met verschillende bewoners van dit dorp, van leeftijden en achtergronden. Het is hard maar mooi werken. We zouden willen dat er meer van deze plekken waren, waar mensen open staan voor elkaar en er alles aan doen de wereld mooier te maken in alle opzichten. Mensen met plannen en ideeën, dromen en daden. Combineer dat met prachtige vergezichten, volle citroenbomen, vers fruit van een boom waarvan we de naam niet kennen; Gezang van vogels die we niet eerder zagen; Heerlijke maaltijden en nog meer goede gesprekken; En u begrijpt dat het een voorrecht is hier te zijn, ook al sleep je je ’s avonds onder de wassende maan op je laatste tandvlees de berg weer af naar je hotelkamertje.