Bezoek aan Wahat al-Salam ~ Neve Shalom dag 2

Bezoek aan Wahat al-Salam ~ Neve Shalom dag 2

5 mei 2022

Het dorp doet ’s avonds zijn naam meer dan aan. Er is stilte. Er is geen plek waar mensen samenkomen. Op een Israëlische zender gekeken naar een lofzang door ambassadeurs ter gelegenheid van de viering van de onafhankelijkheid. Voor precies de helft van de inwoners van dit dorp valt er niets te vieren. Voor hen is er de Nakba. En de andere helft denkt er ook het zijne van. Per whats-app blijven we op de hoogte van de pogingen van Ed in Jerusalem een viering bij te wonen, waarvoor hij net te laat was. Adam Uriel reed hem weer terug naar Tel Aviv.

De ochtend is zonnig, het ontbijt uitgebreid. Bij een rondje door het dorp maakt het een wat stoffige druk. Als ik even later Rita tegen kom in de vriendschapstuin volgt de verklaring: Ramadan, Pesach, het afsluiten van de Westbank maakt dat er nu geen mensen te krijgen zijn om het onderhoud te plegen. Maar er wordt hard gewerkt om een en ander nog te verbeteren voor de AGM.

In de Tenthal bereidt men een samenkomst voor. Ook in het kader van de 5de mei, ook gericht op verbinding.